• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Windowsin mukauttaminen

Tietokoneen Windows-käyttöjärjestelmän mukauttaminen tekee koneesta sinun näköisesi ja parantaa käyttökokemustasi. Voit valita haluamasi työpöydän taustan eli taustakuvan, värimallin (mukaan lukien vaalea tai tumma tila), fontit sekä Käynnistys-valikon ja tehtäväpalkin asetukset. Lisäksi voit mukauttaa ääniä, hiiriosoittimia ja jopa lukitusnäytön kuvaa. Näin voit luoda itsellesi sopivan yksilöllisen ja räätälöidyn ympäristön.

Haluamasi taustakuvan valitseminen

Voit määrittää oman taustan tai taustakuvan valitsemalla Käynnistä > Asetukset > Mukauttaminen >Tausta. Voit valita valokuvan ja valita, miten se sovitetaan työpöydälle. Voit halutessasi valita taustakuvaksi kuvan, tasaisen värin tai diaesityksen.

Windowsin taustan valitseminen

Valitse työpöydän taustakuva, valokuva ja sovitus Windowsin Taustakuvan asetukset -sovelluksesta.

Näyttöasetusten valitseminen

Windowsin näyttöasetuksia, kuten näytön tarkkuutta, suuntaa, kirkkautta ja värikalibrointia, voi muuttaa Asetukset-sovelluksesta. Näiden asetusten avulla voit mukauttaa näyttöä ja optimoida visuaalisen selkeyden omien tarpeidesi mukaan. Voit myös säätää skaalausta ja tekstin kokoa, jotta katselu on miellyttävää näytön koosta riippumatta.

1. Valitse Käynnistä > Asetukset > Järjestelmä >Näyttö.
  2. Jos haluat muuttaa tekstin ja sovellusten kokoa, valitse haluamasi vaihtoehto Skaalaus-kohdan valikosta.
  3. Voit muuttaa näytön tarkkuutta Näytön tarkkuus -kohdan valikosta.
  4. Voit lisätä tai vähentää kiinteän näytön kirkkautta Kirkkaus-kohdan liukusäätimen avulla.
  5. Jos haluat vähentää sinistä valoa käyttämällä lämpimämpiä sävyjä, kytke Yövalo-kytkin päälle. Voit mukauttaa yövalon asetuksia muuttamalla asetuksen voimakkuutta ja määrittämällä aikataulun.

Avaa Näyttöasetukset-sovellus

Kirkkaus, yövalo, skaalaus, näytön tarkkuus, näytön suunta, useiden näyttöjen asetukset Windowsissa

Microsoft-tili

Microsoft-tili yhdistää kaikki Microsoft-sovelluksesi ja -palvelusi. Ennen kuin luot uuden Microsoft-tilin, tarkista, onko sinulla jo tili. Microsoft-tilillä kirjaudut Skypeen, Outlook.comiin, OneDriveen, Windows Phoneen ja Xbox Liveen. Tarkista, onko sinulla Microsoft-tili.

Avaa Tilin hallinta -sovellus

Käyttäjätunnus, kirjautumisasetukset ja profiilikuva Windowsin Käyttäjätilin asetuksissa

Uusien käyttäjien lisääminen

Useat käyttäjät voivat käyttää samaa jaettua laitetta, jos laitteella on eri tilejä. Jokaisella käyttäjällä voi olla omat kirjautumistietonsa sekä omat tiedostonsa, selaimen suosikit ja työpöydän asetukset. Paras tapa lisätä uusi tietokoneen käyttäjä on pyytää häntä kirjautumaan Microsoft-tililleen.

Voit lisätä uuden käyttäjän valitsemalla Käynnistä > Asetukset > Tilit > Muut käyttäjät.

Jos sinulla on vaikeuksia Microsoft-tilin lisäämisen kanssa, katso Microsoft-tiliin liittyvät usein kysytyt kysymykset.

Lisää tili -painike Windowsin Muut käyttäjäasetukset -kohdassa

Käyttäjätilien tietoturva

Suojaa Windows-kirjautumisesi käyttämällä salasanaa tai Windows Hello -toimintoa, kuten kasvojentunnistusta, sormenjälkitunnistusta tai PIN-koodia tuetussa laitteessa.

Voit avata kirjautumisvaihtoehdot valitsemalla Käynnistä > Asetukset > Tilit > Kirjautumisvaihtoehdot.

Windows Hello, kasvojentunnistus, sormenjäljen tunnistus, PIN-koodi, salasana-asetukset Windowsin kirjautumisasetuksissa

Windowsin kirjautumissalasanan tai PIN-koodin muuttaminen ja hallitseminen

Voit vaihtaa salasanaa tai PIN-koodia valitsemalla Käynnistä > Asetukset > Tilit > Kirjautumisvaihtoehdot.

• Valitse PIN-koodi (Windows Hello) ja sitten Muuta PIN-koodia.
  • Valitse Salasana ja sitten Muuta.

Windows Hello

Windows Hellon avulla voit kirjautua tuetulle laitteelle käyttämällä kasvojentunnistusta, sormenjälkitunnistinta, silmäntunnistusta tai PIN-koodia.

Voit ottaa Windows Hellon käyttöön valitsemalla Käynnistä > Asetukset > Tilit > Kirjautumisvaihtoehdot. Valitse määritettävä Windows Hello -menetelmä ja valitse Määritä.

Voit poistaa Windows Hellon käytöstä tai poistaa sen asetuksen valitsemalla Käynnistä > Asetukset > Tilit >Kirjautumisvaihtoehdot. Valitse poistettava Windows Hello -menetelmä ja valitse Poista.

Laitteen lukitseminen

Jos poistut laitteen luota muutamaksi minuutiksi, laite kannattaa lukita. Näin muut eivät näe näytöllä olevia tietoja tai pääse käyttämään mitään laitteesi sisältöä.

Voit lukita laitteen painamalla Windows- ja L-näppäintä.

Windowsin lukitusnäyttö, jossa näkyy kellonaika ja päivämäärä

Kellonaika ja kieli

Valitsemasi näyttökieli muuttaa oletuskieltä Windowsin ominaisuuksissa, kuten Asetuksissa, Resurssienhallinnassa ja muissa sovelluksissa. Voit hallita näytön kieliasetuksia Windowsissa seuraavasti.

1. Valitse Käynnistä > Asetukset > Aika ja kieli > Aika ja kieli.
  2. Valitse kieli Windowsin näyttökieli -valikosta tai valitse Ensisijaiset kielet -kohdasta Lisää kieli, jos haluat asentaa jonkin muun kielen.

Voit valita Windowsin kellonajan ja aikavyöhykkeen automaattisen määrityksen tai voit määrittää ne manuaalisesti. Voit määrittää kellonajan ja aikavyöhykkeen Windowsissa valitsemalla Käynnistä > Asetukset > Aika ja kieli >Päivämäärä ja aika. Ota Määritä aika automaattisesti -asetus käyttöön tai valitse aikavyöhyke manuaalisesti.

Päivämäärä-, aika-, kieli-, alue-, kirjoitus- ja puheasetukset Windowsin aika- ja kieliasetuksissa

Oletussovellusten vaihtaminen

Windows mahdollistaa käyttökokemuksen joustavan mukauttamisen, minkä ansiosta esimerkiksi oletusselaimen, -sähköpostiohjelman tai -mediasoittimen vaihtaminen on helppoa.

Haluatko vaihtaa oletusselaimen tai muita oletussovelluksia? Valitse Käynnistä > Asetukset > Sovellukset >Oletussovellukset ja valitse oletussovellukset.
Voit vaihtaa oletussovelluksen seuraavilla tavoilla:

• Valitse tiedostotyypille tai linkin tyypille oletusasetus. Kirjoita haluamasi tiedosto- tai linkkityyppi hakupalkkiin ja valitse, mikä sovellus voi avata kyseisen tiedosto- tai linkkityypin.
  • Aseta sovellusten oletukset. Valitse sovellus, jotta näet, mitä tiedosto- tai linkkityyppejä se voi avata, valitse tiedosto- tai linkkityyppi ja valitse haluamasi sovellus.
Tiedostotyyppien tai sovellusten oletusasetusten valitseminen Windowsin oletussovellusasetuksissa

Seuraavaksi kerromme lisää muutamista Windows-tietokoneeseen mahdollisesti esiasennetuista ohjelmistoista.

Videoresurssit (englanniksi)